donderdag 15 september 2016

bij de airco ;)

t was te warm gisteren en eergisteren om buiten te zitten. Je plakt vast aan dek! En te warm om binnen te werken. lees over de 30 graden. Dus toen ben maar bij de airco in de kamer gaan zitten naaien. Vandaag is het gelukkig beter te doen, en vanmiddag zoeken we het wijde water weer op, daar staat toch altijd meer wind en kun je het beter koel houden binnen ;)

Ik gebruikte weer het patroon van ki-ba-doo. Het wordt saai onderhand!
Eerst een pauwen jurk, en van het restje stof wat ik over had, kon nog precies een klein jurkje. kheb alleen nog snippers over. De streepstof kocht ik in breda. Bovenpand zelfde als pauwenjurk, ik tekende zelf een smal rokje en knipte dat aan 1 stuk. Hoe simpel kan het zijn. De col deed ik hetzelfde als uit de post hiervoor. Misschien dat er in de praktijk nog iets van een riempje bij komt om het iets te breken.

Voor mijn nichtjes naaide ik ook een jurkje. De leuke bewerkte stof kreeg ik, en de effen stof kocht ik erbij. De kleuren combi is weer heel anders als al de andere versies maar weer zo leuk bij elkaar. Van het restje wat ik over had naaide ik nog een tricot rokje voor mn schoonzus. (niet op de foto)  We hebben de zelfde maat dus dat is makkelijk.

Ik durf het bijna niet te schrijven, dit jurkje maakte ik ook nog. Het roze bloemetje maakte ik bij haar met de cameo. Ik wilde m graag in werking zien, of het wat is voor mijn verjaardag.


Dus ondanks de warmte toch nog wat gedaan ;) Strijk is gedaan en nu aan het poetsen.

p.s het lijkt heel wat, maar de jurkjes naaien heel snel, dus eigenlijk valt t best mee.

11 opmerkingen:

 1. Wow, jij hebt flink de sokken er in! Heerlijk toch dat je een fijn patroon hebt wat je ook nog eens snel in elkaar kunt zetten. Je maakt mij ook steeds enthousiaster over dat patroon. Lijkt me zowel voor mijn oudste als voor mijn jongste erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. je zult er geen spijt van krijgen. Dit model is zowel bij wat stevige kinderen als heel dunne kinderen mooi.

   Verwijderen
 2. De vaart zit erin!
  Leuke jurkjes weer. De roze gestreepte jurk brengt me op een idee. Heb dergelijke stof liggen. Leek me zo saai maar ik vind het juist een heel geslaagd jurkje met die mooie col erop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. o wat ga jij hard!! En wat een leuke jurkjes!
  Je boft met te gaan varen, lekker koel.
  Hier weinig te naaien omdat kinders uniformen aan hebben naar school. Uit school oude plunje aan als je naar buiten gaat.
  geode vaart en naaiplezier!!
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gebruik je ook de lockmachine voor de tricot jurkjes?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, ik naai m volledig met de lockmachine in elkaar ook de hals. Alleen de zomen doe ik met de tweelingnaald. Daarom naait t ook zo snel

   Verwijderen
 5. Mooie collectie! Je kan er wat van hoor,tjonge. En wat vond je van de cameo? Staat het op je verjaardagslijstje? Soms twijfel ikzelf ook enorm,maar nee ik doe het niet. Zeg groet en we zien binnenkort wel weer een stel vrolijke jurkjes langs komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je pauwen-lap is goed besteed!
  Leuk, al die jurkjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt er echt lekker de vaart in! Hier wil de herfst/wintercollectie nog niet echt vlotten. 'k Ben begonnen met wat bewerkelijkere dingetjes, en dan gaat het niet zo snel. Als dit af is eerst maar eens een stapeltje snelle jurkjes etc. maken ;-) Die col op dat jurkje is trouwens echt heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen