maandag 23 juni 2014

mislukte jurk

Een tijd geleden maakte ik voor nadine een jurk. De stof lag nog in de winkel, en het leek me leuk om hier ook voor suzanne wat van te maken. Ik vind het zulke mooie stof.

Nu had ik een burda liggen met communikleding. Daar stond een jurk in die ik al lang heel mooi vind, maar die loopt vanaf 128.

Nu heb ik m een maat verkleind. Het lijfje was een aangerimpeld rokje, maar het leek me leuker om daar een elodie van te maken. Het idee was goed, de uitwerking ging op zich ook goed.
Wel was de rok te wijdt voor het lijfje, maar toen maar wat ingerimpeld precies op middenvoor, en zo op het hangertje zag dat er erg leuk uit.


Ik was echt heel tevreden, het leek echt een mooie jurk te worden.
Totdat ze m aantrok. Wat viel dat tegen! En wat kun je daar chagerijnig van worden!
Ze leek zo dik te worden in de jurk, dus hup rimpels er weer uit en ingenomen. Bleek het niet te kloppen, het ene pand was breder dan het andere. Maar ondertussen had ik er behoorlijk de balen van en heb het maar zo gelaten.toen kwam er een nichtje op bezoek. Een beetje kleiner dan suzanne en donkerder van huid en donker haar.
zij trok de jurk aan, en het stond haar echt mooi, dus ik heb toch nog iemand blij kunnen maken met de jurk!

Dat was een gefrustreerd berichtje!!!

6 opmerkingen:

 1. Balen is dat zeg!! Ik maakte hier vorige week een jurkje voor jongste dochter. Helemaal blij (mama dan...), dochter vindt de jurk saai.... Gelukkig heb jij nog iemand blij kunnen maken met de jurk! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch vind ik de jurk er wel leuk uitzien. Want op de fotoos heeft je dochter hem toch gewoon aan? Ik ken het gevoel hoor als iets anders word dan je hoopte. Ik heb het op dit moment ook met een jurk voor mezelf wat een mislukking is geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja ze heeft hem hier gewoon aan. maar ik heb het idee, dat een hoge taille haar niet zo leuk staat, dat wist ik eigenlijk al wel een beetje maar was eigenwijs! de jurkjes zoals de knip jurkje staat haar gewoon het leukst vind ik zelf

   Verwijderen
 3. en dat noem je mislukt????????!! ik zou het je in geen honderd jaar nadoen:) ik vind m helemaal super, prachtig model!
  ik kijk vaker op je blog, eigenlijk wel leuk om te vermelden wat ik heb alleen maar een set naalden en en paar klosjes garen in huis...........ben wel crea maar op een heel ander vlak;-) ik verbaas dus ook altijd hoe ke dit allemaal maakt en soms denk ik.....zal ik.....? wie weet

  groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel voor het compliment. de jurk flateerd haar gewoon niet, de kleur doet niets met haar vind ik

   Verwijderen
 4. Ik zie echt niets mislukt aan deze jurk ;-) Ik vind hem prachtig! Maar goed... hij is allang weggegeven en vast met plezier gedragen!

  BeantwoordenVerwijderen